Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A XXI. század legjelentősebb gondolkodója, M.Csaba így szólt:
- Hiába folyik az egész világon egyformán, ennek ellenére a választási rendszer alapvetően hibás. Méghozzá azért, mert csak egyetlen egy pártra tudsz szavazni. Mint ha valami egypártrendszer volna a cél. Pedig nem az a cél, sőt, nagyon könnyen lehet, hogy több párt is szimpatikus neked ilyen vagy olyan okból, de mivel csak egyre szavazhatsz, kiválasztod a legjobbnak tűnőt vagy a legerősebbet a jók közül, rá szavazol, ezzel a többit, a kisebbeket pusztulásra ítéled. Így a második vagy harmadik legszimpatikusabb párt kiesik és te magad ítélted erre a sorsra, holott pont a szerinted második és harmadik legjobb pártról van szó.
- Hát jól van, de tudsz jobbat? - kérdezte a hallgatóságból valaki.
- Igen, tudok jobbat. - válaszolt M.Csaba - Mindenki 3 szavazatot adhasson le. Az első, a fő szavazat 1 pontot érjen. A második szavazat 0,5 pontot. A harmadik pedig 0,25 pontot. Ez egy súlyozott szavazás és meg vagyok róla győződve, hogy sokkal árnyaltabb és sokkal reálisabb eredményt adna és jó eséllyel megakadályozná azt is, hogy egy párt kétharmados többséget szerezhessen.
- Faszt! Ha ez jó lenne, mindenhol így szavaznának! - mordult fel a tömeg.
- Nem jelent semmit, hogy hányan és mit csinálnak. Gondoljatok bele, volt idő, amikor a boszorkányégetés teljesen elfogadott volt. Máskor a nemesemberek nem fürödtek és amikor már marta a bőrüket a sok élősködő, akkor sem fürödtek meg, csak lisztet szórtak magukra. Vagy szinte minden nő fűzőt viselt és ájulásig elszorították vele a saját derekukat. Később műanyag ruhákat hordtak, hiába izzadtak bele, mert divatos volt. Rengeteg példát mondhatok még, hogy csak azért, mert valamit sokan csinálnak vagy nem csinálnak, az attól még teljes mértékben helytelen és téves vagy káros lehet.
(Közben az ezt hallgató Czeizel Endre megállapította, hogy bár a társadalom szempontjából nagyon hasznos a magas IQ, a magas IQ-val rendelkező személy ettől nem lesz boldogabb, sőt, kész sorscsapás a számára, mert észrevesz olyan dolgokat is, amit az átlagos IQ-jú emberek nem, és ezek a dolgok zavarják, megoldást keres rájuk, de ezzel magára marad, mert vagy érdektelenséggel találkozik vagy meg sem értik, amit mond.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr5913716756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása