Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legtöbb ember nem tudja, mit jelentenek azok a rövidítések (mozaikszavak), amikkel a képlejátszó készülékeket szokták jellemezni. Ebben segít ez a rövid kis tananyag. És egyáltalán: miért rövidítik ezeket, ahelyett, hogy rendesen kiírnák? Erre egyszerű a magyarázat: azért, mert csúnya szavak. Sajnos a szabványokat kitaláló emberek már csak ilyen mocskosszájúak, de ezt is elnézték nekik, mert nagyon okosak. (Mint Tarlós vagy Bayer.) Lássuk akkor, mik is ezek:

Full HD: Fullos, Hájas Disznó. (Azaz nagy, de lassú és lomha, nem túl szép ránézni.)
HDR: Háááá, De Retek! (Ilyet ne vegyen senki, mert szar. Mondjuk ez nem is felbontás, hanem minőségjelző, így egy kicsit kilóg a sorból.)
UHD: UHhhh... Dugnám! (Ez a legjobb minőségű.)
4k és 8k: egyszerűen a TV súlyára utal: a kisebb az 4 kg, a nagyobb 8 kg.

Illetve a régebbi videófelbontások:

HD: Há Dikk! (Amikor megjelent, meglepődtek rajta, mennyire újszerű.)
VGA: Veres (vagy Véres?) Geci Anyádba (Ezen a kijelzőn a nagy fényerő mellett a vörös színkomponens zavaróan erős, innen a tréfás elnevezés.)
CGA: Ugyanaz, mint az előző, itt a C betű jelentése: Cica. (Ezek a monitorok még nagyfeszültségű katódsugárcsővel működtek és a nagyfeszültségű transzformátor úgy magához vonzotta a port, hogy az évek után egy fekete cicához hasonlított.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr3617788130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása