Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mindenki csak csodálkozott, amikor kiderült, hogy egy olyan nagyon okos ember, mint Csaba bácsi, nem szerette a történelmet. Kérdezik is tőle, hogy ez hogy történhetett. Csaba bácsi így válaszol:

- Persze, hogy nem szerettem, sőt, jelenleg sem szeretem! Azért, mert teljesen felesleges tantárgy. Tanulja az, akinek ez a hobbija, de ne mindenki és főleg ne kötelezően! Nem az a fő bajom vele, hogy be kell magolni egy csomó lexikális adatot, több száz évszámot, hogy mondjuk Tatárjárás 1241-1242 - bár ez is éppen elég baj lenne, már önmagában is -, hanem az, hogy nem okulnak a múlt hülyeségein, a múlt balfaszságain, hanem újra és újra megismétlik azokat. Így aztán semmi értelme az egésznek! Tudják, mi az egyetlen és valós tanulsága az emberi faj egész történelmének? Mi az, amit mindenkinek, mindig tudnia kellene? Az, hogy soha, semmilyen körülmények között sem szabad hagyni, hogy egyetlen egy embernek kontroll nélküli, korlátlan hatalma lehessen. Mert minden baj, háború, szenvedés ebből származott eddig is és ezután is így lesz mindig. Amikor egy ember akkora hatalmat szerez, hogy már azt csinál, amit csak akart. Amikor már az sem számít, ha full elmebeteg, akkor is ő az, aki megmondja, merre hány lépés. Itt van mondjuk ez az Orbán-gyerek: egyre-másra csupa olyan dolgokat talál ki, amivel az egész országot tönkreteszi, de nem baj, senki sem mer neki szólni, hogy "hé, főnök, ez már nagyon gáz, ne csináld", és ha kiderül, hogy alkalmatlan a feladatára, akkor sem mondják azt, hogy "ez már vállalhatatlan, öreg, menj nyugdíjba, amíg nem késő és majd választunk egy olyan vezetőt, aki tényleg alkalmas egy ország vezetésére, aki építi és nem tönkreteszi az országot" és nem szavazzák le, hanem hagyják, hadd pusztítson el mindent és hadd tegye tönkre a jobb sorsra érdemes, rendes emberek életét is. Márpedig, ha valaki leválthatatlan, bírálhatatlan, kontroll-vesztett, az egyszerűen elfogadhatatlan. Még egy munkahelyen is az, nem hogy országok élén! Hiába teltek el ezer évek, hiába fejlődött a tudomány, ez a hülyeség, hogy egyetlen ember, a király, a nagy vezető döntheti el országok sorsát, még mindig változatlanul megmaradt. Mert nézzük csak ezt az orosz-ukrán háborút: én nem tudom, hogy az Ukránok mit követtek el és hogy jogosak-e Putyin vádjai, de az tény, hogy ha a két ország vezetőjének baja van egymással és normálisan nem tudják megállapodásokkal rendezni a helyzetet és mindenáron meg akarják ölni egymást, akkor rendezzék le ketten egymással, mondjuk egy ketrecharcban, ha már ennyire kevés eszük van és kapjon esélyt olyan vezető, aki képes a békés megoldásokra. De az elfogadhatatlan, hogy a pont azt a lakosságot irtják ki, akinek 99%-ban köze sincs és beleszólása sincs a politikai és a hadi lépésekbe. Biztos vagyok benne, hogy ha egy népszavazáson döntötték volna el, hogy akarnak-e háborút, akkor egyik fél sem akarta volna. Ameddig lesz olyan ország, ahol a vezető azt csinál, amit csak akar és milliók elfogadják a legnagyobb hülyeségeket is, addig én azt mondom, tök felesleges volt történelmet tanítani és tanulni is, mert az egészből pont a lényeget nem fogta fel senki.
A háborút, mint fogalmat, mint jelenséget eleve értelmezhetetlennek tartom. Ha valaki ellop valamit vagy kár okoz, az bűn. Ha fogva tart valakit vagy erőszakosan lép fel, az nagyobb bűn. Ha szándékosan megöl valakit, az a legnagyobb bűn. Viszont, ha a balfasz vezetők nem képesek megoldani a problémákat egymással, akkor azt mondják a népnek, hogy "na, háború van", lehet menni és nyugodtan halomra lehet ölni olyan embereket, akikkel még csak nem is találkoztál, semmi közötök egymáshoz és lehet, hogy a világ legrendesebb, legjóindulatúbb, legértékesebb embere az, akit agyonlősz. Ekkor ez nem bűn, hanem egyenesen kötelesség, sőt, ha nem mész és nem vállalod az ölést és azt, hogy téged is bármelyik pillanatban megölnek, akkor majd megölünk mi, amiért nem akarod teljesíteni a parancsot. Az már nem zavar senkit, hogy nem azok az emberek okozták ezt az egészet, akiket egymás ellen beküldenek lemészárolni egymást? Mi a fene köze van ehhez annak, akit belekényszerítenek az egészbe?! Semmi. Olyan, mint egy kutyaviadal, csak itt most emberek vannak a kutyák szerepében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr217774972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása