Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kultstáb 2019.09.18. 11:54

Az igazi férfi

Ötven év körüli férfiak arról beszélgetnek, hogy az ő gyerekkorukban hogyan viselkedtek az igazi férfiak, akiket ők láttak/ismertek. Mindenki mond egy-egy példát:

- Az igazi férfi leszálláskor soha sem várta meg, hogy megálljon a vonat, nem bírta kivárni azt a tíz másodpercet, hanem amikor a vonat az állomásra begördült és fékezett, mindig a lépcső legalsó fokán állt, majd leugrott, mielőtt a vonat megállt volna!

- Az igazi férfi nem indulás előtt szállt fel a vonatra, hanem amikor az már mozgott, mellé szaladt, megfogta a kapaszkodót és felugrott a lépcsőre.

- Az igazi férfi autóban soha sem kapcsolta be a biztonsági övet. Nem azért, mert elfelejtette, hanem szándékosan nem. Volt úgy, hogy a vállára tette, mint ha be lenne kötve, de nem dugta be a csatlakozóba, csak lógott az öv vége a semmibe, azaz semmit sem ért, de a rendőr úgy látta, hogy be van csatolva az ember. Általában ilyen mondatokat mondott hozzá: "A faszom se fogja bekapcsolni! A faszom se fog biztonsági övet hordani!"

- Az igazi férfi soha sem öntötte pohárba a sört, mindig az üvegből itta meg. Akik pohárba öntötték a sört, azokat lenézte.

- Az igazi férfi evés előtt, étel készítés előtt, vagy WC-zés után soha sem mosott kezet.

- Az igazi férfi soha sem használt védőkesztyűt: kézzel fogta meg a téglát, a szálkás deszkát. Aki nem így tett, azt megszólta, lenézte.

- Az igazi férfi nem evett fagyit, gyümölcsöt, zöldséget.

- Az igazi férfi a cigi csikket mindig a földre dobta, akkor is, ha fél méterre volt tőle a szemetes vagy a csikkgyűjtő tál. Ha közlekedési eszközre szállt fel, a cigit a hüvelyk és mutatóujja utolsó ujjpercével fogva a szájához emelte, beleszívott egy hatalmasat, majd a csikket erőből a járdához vágta, csak úgy szikrázott a parázs!

- Az igazi férfi úgy beszélt a feleségével, mint a felmosóronggyal, kocsmában viszont mindig udvariasan és önmagához mérten választékosan kért italt a pultosnőtől.

- Az igazi férfi soha sem hordott sapkát.

- Az igazi férfi nem járt bevásárolni, vagy ha mégis, akkor is csak egy-két dolgot volt hajlandó megvenni és azt sem szatyorban hozta haza, hanem mindig kézben.

- Az igazi férfi úgy szelte a kenyeret, hogy bal kézzel megfogta középen és összeszorította, a jobb kezében lévő késsel 3-4 cm széles szeletet vágott le, de nem vágta át a kenyeret a legvégéig, hanem az utolsó néhány centimétert kihagyta és onnantól kezdve tépte.

- Az igazi férfi kizárólag hagymás rántottát vagy lecsót volt hajlandó készíteni, azokat is jó fűszeresen.

- Az igazi férfi semmit sem finoman fogott meg és soha sem letette a tárgyakat mondjuk az asztalra, hanem szinte odabaszta azokat.

- Az igazi férfi kizárólag erős cigiket szívott (Kossuth, Munkás), míg a gyenge női cigiket (Fecske, Románc, Symphonia) meghagyta a nőknek.

- Az igazi férfi nyáron felvett egy rövid ujjú, műszálas inget, a felső gombot begombolta, de a többit kigombolva hagyta. Ezáltal az ing a hasán nyitott maradt, az ing alja az oldalára csúszott és a hasa úgy dudorodott előre, mint egy óriás dinnye. Így járkált a piacon és az utcán, leizzadva, vörös fejjel.

- Az igazi férfi meggyújtotta a cigarettáját, felült a biciklijére és úgy tekert lassú tempóban, hogy közben a szájában volt a cigi, amit végig bírt szívni anélkül, hogy egyszer is hozzáért volna a kezével.

- Az igazi férfi minden nagyobb ünnepen berúgott, különös tekintettel a Húsvétra és a Karácsonyra, ezen a két napon kötelező volt estére, de inkább már kora délutánra lerészegednie.

- Az igazi férfi minden reggel leült a konyhaasztalhoz és két-három cigi egymás utáni elszívásával indította a napot. Amíg ezzel nem végzett, nem csinált mást, legfeljebb kávét ivott közben.

- Az igazi férfi különféle praktikus trükköket tudott: például nem vette ki a kávés pohárból a kanalat, hanem úgy itta ki a pohárból a kávét, hogy a kanál nyelét a homlokához nyomta, és úgy tartotta a poharat, hogy a kanál mindvégig a homloka és a pohár alja közé feszült. Másik trükk, hogy időt spórolt meg azzal, hogy a mosdókagylóba pisilt.

- Az igazi férfi, amikor véletlenül elejtett valamit, vagy szétszórt valamit, vagy lelökött valamit, vagy felborított valamit, esetleg ha nekiment valaminek vagy belerúgott valamibe, akkor mindig nagyon hangosan káromkodott, szidta a tárgyakat.

- Az igazi férfi éjszaka felkelt enni, ilyenkor kivette a hűtőszekrényből az ételt, jellemzően paprikás krumplit vagy töltött káposztát, és mindig hidegen, a fazékból ette azt, soha sem melegítette fel.

 - Az igazi férfi amikor mondjuk egy munkatársának odaadott egy szerszámot (például egy kőműves kalapácsot), akkor odavitte, de amikor már fél méterre állt a társától, akkor nem gyújtotta oda, hogy az át tudja venni tőle, hanem ledobta a porba vagy a fűbe vagy a homokba és a másik onnan vette fel.

- Az igazi férfi a szintén férfi rokonait, amikor hosszabb idő után találkozott velük, kézfogás helyett mindig kétoldali arcra puszival köszöntötte, miközben a két kezével a másik ember két vállát fogta, életkortól függetlenül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr3915118742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása