Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kultstáb 2019.08.09. 09:07

Mókuska

Kedves gyerekek!

Nagyon fontos csalássorozatról van szó, szándékos átverésről, amely már hosszú évtizedek óta folyik ellenetek! Tudnotok kell az igazat, ne hagyjátok magatokat megvezetni! Kihasználnak, elhülyítenek, ostoba zombikká tesznek benneteket, hogy félrevezetve, gügyén énekelve, hót bután haljatok meg, mert ti is mind meghaltok egyszer, kedves gyerekek, de nem ez a fontos, hanem térjünk rá a konkrét tárgyra, amiről szó van:

Mókuska, mókuska felmászott a fára
Leesett, leesett, eltörött a lába
Doktor bácsi, ne gyógyítsa meg
Huncut a mókus, újra fára megy.

Ugye, ismerős? Vagy másik változatban:

Mókuska mókuska felmászott a fára
Leesett leesett kitörött a lába
Doktor bácsi ne gyógyítsa meg
Huncut a mókus úgy is fára megy.

Vagy ahogy a '70-es évek végén nekem tanították:

Mókuska, mókuska felmászott a fára,
Leesett leesett eltörött a lába.
Doktor bácsi meggyógyítja
És a kis mókuska újra fára megy-megy-megy.

Ez utóbbi nem igazán rímel és szótagszámra sem jó, de legalább pozitív kicsengésű, nem úgy, mint az első kettő, ami arra buzdítja a doktor bácsit, hogy hagyja törött lábbal szenvedni a mókuskát, aki a nagy fájdalomtól képtelen a fára mászni, így eleve fájdalmas pusztulásra van ítélve, mozgásképtelenül, a talajon.

De mi ezzel a baj? Hát az, kedves gyerekek, hogy ez az alapvetés, hogy a huncut mókus bizony leesik a fáról és lábtörést szenved, úgy ahogy van, nem igaz! Láttatok már mókust? Tudjátok, hogy néz ki? Mint egy nagyon-nagyon sovány patkány, vörös, szinte bolyhos, hosszú szőre van és a farka ugyanolyan hosszú, mint maga az egész mókus és az is nagyon szőrös. (Mielőtt a kretén kisfiúk elkezdenének poénkodni, hogy mekkora a mókus farka, hi-hi, megjegyzem, hogy régebben, amikor ez a kis mondóka született és később, amikor a virágkorát élte, a farok szót kizárólag az állatok farkára, azaz a gerincoszlopuk meghosszabbítására értették és véletlenül sem a faszára, úgyhogy csak a primitív, tudatlan, kis köcsög, agyonütni való gyerekek röhögcsélnek ezen.) Namármost, ha a mókus le is esne a fáról (bár ez sem jellemző), akkor sem lenne semmi baja, főleg nem lábtörése, mert a kis súlya és a bolyhos bundája miatt egyszerűen nem bírna olyan erővel a földbe csapódni, hogy lábtörést szenvedjen.

Úgyhogy, kedves gyerekek, mindig jusson az eszetekbe, hogy a valóság és amit nektek mondanak, gyakran köszönőviszonyban sincs egymással, legyetek résen, ne hagyjátok, hogy folyton átbasszanak titeket!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr6415001950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása