Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aki már belegondolt abba, hogy Isten, aki megteremtette az egész galaxist, sőt, az egész univerzumot, sőt az esetleges multiverzumot is és az esetlegesen háromnál több dimenziós teret, az nem érti, hogy Isten hogy lehet emellett olyan, hogy megjelenésre embernek néz ki, parancsolgat az embereknek, megítél, elítél, bírál, jutalmaz és olyan szeszélyes, mint egy tizenéves tinilány. Ez a kicsinyesség és ez a viselkedés egyszerűen nem méltó az Istenhez!

Ennek az a magyarázata, hogy Isten az embert saját képére teremtette, azaz hozzá hasonlatos külsővel és önmagához hasonlatos belső képességekkel, jellemvonásokkal ruházta fel az embert is. Ebből viszont az is következik, hogy az Isten az emberhez hasonló, csak persze sokkal (végtelenszer) nagyobb hatalmú, térnek, időnek, erőnek és a mindenségnek hatalmas és könyörületes ura (örök dicsőség neki, mindörökké, ámen).
És akkor itt van ez az ellentmondás: egyrészt egy elképzelhetetlenül nagy ívű teremtés és ezzel ellentétben állva az emberhez hasonló kicsinyesség, szeszély, hiszti, labilis lelkület. Hogyan lehetséges ez?

A magyarázat egyszerű: félreértelmezték a "az embert saját képmására teremtette" szófordulatot. Egyszerűen csak a saját képére teremtette. Konkrétan úgy nézett ki a teremtés, hogy Isten elővett egy gyurmázóasztalt és hozzákezdett az ember megalkotásához. Először a talpait és a lábfejét formázta meg, hogy legyen mire állítani az embert. Igen ám, de az mindig eldőlt. Nagyobb, stabilabb talpat viszont nem akart, mert idétlenül nézett volna ki vele a teremtmény, ezért gondolt egyet és előbb a fejét teremtette meg, megformázta az arcát részletekbe menően. Ezután a kész fejet arccal lefelé a gyurmázóasztalon lévő félgömb alakú mélyedésbe tette, így az stabilan megállt, majd fojtatta tovább az ember meggyurmázását a nyaktól lefelé. Azaz az embert az arcával, más szóval a képével lefelé letette, és arra teremtette rá a többi szerkezeti egységet. Így értendő az, hogy saját képére teremtette az embert. Szó sincs arról, hogy az ember úgy néz ki, mint az Isten, ezt legfeljebb csak szeretné, és az Isten sem olyan kicsinyes, mint az ember. Nem hasonlítanak egymásra sem külsőre sem belsőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr8814700336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása