Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kultstáb 2019.02.16. 12:00

Év-hónap-nap

A nagy tudású Csaba bácsit megkérdezik, hogy tud-e olyat mondani, ami nálunk, Magyarországon, jobb vagy jobb volt, mint máshol.

- Igen - feleli Csaba bácsi -, bármilyen furcsa, de van ilyen. A legtöbb országban úgy jelölik az élelmiszerek szavatosságának dátumát, hogy nap - hónap - év sorrendben szerepelnek a számok. Miért rossz ez? Azért, mert tegyük fel, hogy február tizedike van és ránézel egy élelmiszer dobozra. Rá van írva, hogy 13. Akkor még jó. Nézed tovább, hoppá!, január. Akkor mégsem jó, mert majdnem egy hónapja lejárt. Tovább nézed és kiderül, hogy nem az idei évről van szó, hanem a jövő évről. Azaz mégis jó. Miért kell ezt az idióta sorrendet követni? Sokkal jobb az év - hónap - nap sorrend, hiszen enélkül végig kell nézni az egészet, miért csak a végén derüljön ki, hogy mi az eredmény? Semmi értelme. Ebben jobbak vagyunk. Azaz csak jobbak voltunk, mert átvettük az uniós jelölést és már jó ideje nálunk is a nap - hónap - év jelölés él, ami a létező legrosszabb és legértelmetlenebb sorrend az összes közül. Arról már nem is beszélve, hogy miért így kell írni, hogy 06.08.19? Spórolni akarunk a karakterekkel? Nincs elég tinta vagy mi? Ugyanakkor minden felesleges adatot viszont kötelező ráírni a csomagolásra... Sokkal egyértelműbb lenne a 2019. Aug. 06. jelölés.

- Igaza van, mint mindig - mondja a riporter -, de ez még kevés ahhoz, hogy Kultvicc lehessen, mert semmi humoros nem volt benne.
Erre Csaba bácsi így szól: - Ez igaz, de akkor most figyeljen és írja meg, amit látott! - azzal fogja magát, a jobb kezére felhúzza a bal kesztyűjét, a jobb kesztyűjét kidobja az ablakon, majd nagy lendülettel elindul kifelé, a küszöbön megbotlik és hatalmasat esik, a zsebéből kigurul egy közepes méretű krumpli, ami pont a "Frissen mázolva" részre gurul!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr4914628338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása