Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kultstáb 2018.11.24. 06:00

Vajk-rém

István király halála után néhány héttel a királysághoz tartozó szolgálók fejvesztve rohantak kifelé, egymást ellökve, a fekvőkön átlépve vagy megtaposva őket, a szembe jövőket magukkal ragadva. A helyi parancsnok kardját derekára csatolva indult, hogy megnézze, mi a riadalom oka. Nagyon bátor ember volt, ráadásul példát is akart mutatni, hogy legyen az bármi is, az ember nem ijed meg a saját árnyékától. Majdnem elsodorták őt magát is. Dühösen kiáltott rá a mellette elzúduló tömegre:
- Büdös parasztok! Hát mi az apátok faszától vagytok ennyire megrémülve? He?
Legtöbben nem is érzékelték, hogy szólnak hozzájuk, de páran válaszoltak, a rémülettől eltorzult, visító hangon:
- A rém! Jaj a rém! Itt a rém! Meneküljön, kinek kedves az élete! ÁÁÁ a RÉM!
- Milyen rém, te, hogy basznám az anyátokat?! Milyen rémtől vagytok úgy beszarva?! Mondjátok hát he! - próbálta nyugtatni az embereket a parancsnok. Majd annyit bírt kivenni a hangzavarból, hogy Vajk. Aha! István királyunk szelleme. Valószínűleg visszatért és kísért. Ettől a parancsnok is nyelt egy nagyot, de töretlenül és sziklaszilárdan ment szembe a még mindig kifelé áramló tömeggel, be a trónterembe. Először nem látott semmit. Azután, mikor már a szeme megszokta a félhomályt és fáklyát ragadott, meglátta a trónszék karfáján a riadalmat okozó nádudvari vajkrémes dobozt. Olyan sebesen fosott be, hogy észre sem vette és sikítva futott a többiek után.

komment

Címkék: istván rém

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr314386652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morgócica 2018.11.24. 10:11:52

Az a baj, hogy ezt a szóviccet a Holló színház már elsütötte huszonéve :D

Kultstáb 2018.11.24. 15:04:57

Előfordul, pl. Karinthy írásait olvasva meglepő lehet, hogy nagyon sok mai viccet ő már a múlt század elején megírt, legfeljebb a szereplők mások. Egyszerű és önmagától adódó szóvicceket egymástól függetlenül is kitalálhat több ember, nem feltétlenül egymásról másolják. Hogy itt mi történt, nem tudható, de a Kultstábban nincsenek hegylakó eszmét valló tagok ("Csak egy maradhat!"), ezért a Holló színházzal szemben nem lépünk fel sem jogi, sem fizikai erőszakot alkalmazva, hiszünk abban, hogy sok jó humorú ember egy országban is megfér, illetve hogy huszonéve jóhiszeműen találták ki a viccben olvasható szójátékot és nem minket akartak utánozni. Köszönjük a figyelemfelhívást, legközelebb mélyebb eredetkutatást végzünk.
süti beállítások módosítása