Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Apa, hogyan lehetséges, hogy a repülő tud repülni, amikor nagyon nehéz, sokkal nehezebb, mint egy ember, meg mint a levegő? – Kérdezi a kisfiú az apukáját.

- Hát, tudod kisfiam, a felhajtóerő segítségével… A Coriolis elv alapján, vagy mi… Majd fogod tanulni suliban, ha egy kicsit nagyobb leszel, ez nem varázslat, hanem tudomány!

- Tehát, a pilóta a Coriolis erőt hívja segítségül? – Kérdezi tágra nyitott szemekkel a gyerek

- Valahogy úgy, de a felhajtóerőt nem kell, úgymond, segítségül hívni, hanem ez egy állandó tényező. Látni fogod majd, mikor pár nap múlva repülünk, nagy élmény lesz!

Eltelik egy hét, a család már a repülőn van. A jóindulatú pilóták engedik a kisfiúnak, hogy a pilótafülkében nézze végig a felszállást, az apukájával együtt. El is indul a gép, gyorsít, és akkor apuka legnagyobb meglepetésére a pilóták elkezdik kántálni: Szzeeeeent corioliiiis kééérleeeek emeld fel a gééépeeeet! Majd egyszercsak a repülő, hopp, fel is szállt!

Az apuka nem mondta jól, honnan is tudta volna, hiszen nem pilóta, de tényleg úgy van, ahogy a gyerek mondja, nem volna képes a gép amúgy repülni, hiszen nagyon nehéz.

komment

Címkék: repülő

A bejegyzés trackback címe:

https://kultvicc.blog.hu/api/trackback/id/tr9812141037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása